HTML

Rendszámgyűjtő

Egy különleges hobbiról szól ez a blog, vagyunk néhányan bolondok az országban, a világban, akik gyűjtik a régi, vagy forgalomból kivont rendszámtáblákat. Nem csak nekik, hanem bárkinek szólnak a bejegyzések, akit érdekel. Szólj hozzá bátran, vagy írj közvetlenül: info[kukac]rendszamgyujto.hu

Friss topikok

  • Kuvasz878K: @Attila Es Reni Mede: Az nem csere, bocsi. A cseréim csak az Októberi rendszámaim bejegyzésem utol... (2024.03.20. 21:03) Bemutatkozás
  • Kuvasz878K: @Attila Es Reni Mede: Nincs Facebookom, bocsi (2024.03.18. 20:20) 2023 utolsó darabjai
  • Kuvasz878K: Frissítés: HKA-380, BV-XL-83 elkelt, sárga E-sem van. (2023.11.04. 20:29) Októberi rendszámaim
  • Kuvasz878K: ...helyesbítek, lehetnek Ciprusiak is (2023.07.15. 10:29) Hmmm... Ma van karácsony!?
  • rendszamgyujto.hu: @Kuvasz878K: Szia, megvan mind, még az angol is, amit egy másik kommentben kértél (2023.06.04. 15:29) Eladó, cserélhető

Linkblog

Látogatók

2013.12.25. 15:40 rendszamgyujto.hu

Karácsonyra Új Kolléga

Most egy új kollégát szeretnék nektek bemutatni: Gábort Romániából. Végre sikerült 2 év után kutatás után találni egy gyűjtőt Romániából, pontosabban Ő talált ránk, aminek nagyon örülünk, mert arrafelé eléggé ismeretlen műfaj a mienk. Mielőtt letámadnátok ezer kérdéssel én már megelőztelek egy kicsit benneteket, egy pár infó bemelegítésnek. Csere kérésekkel egyelőre ne zaklassátok, mert bár nagyon szeretne cserélni, de ott is, ahogy itt is, egy vagyonba kerül a postázás. A következő poszt már tőle van. Üdv. a csapatban!

- Mekkora gyűjteményed van, mióta gyűjtöd a rendszámokat? Merre felé laksz?
Jelen pillanatba 96 darabom van de a héten lehetséges, hogy meglesz a száz mivel már beígértek 4 darabot. Én Románia É-Ny-ti részén Bihar megyében lakom, és már kb. 3 éve gyűjtöm. 3 darabbal kezdtem a gyűjtést, amit itthon leltem a fás színben és azokkal kezdtem. Tavaly abba akartam hagyni a gyűjtést, mert 54-nél megállt de utána meg hamar összeszedtem majdnem még 1x annyit.

- Melyik hivatal intézi a rendszámokat? Hol gyártják őket?
Annyira pontosan nem tudom hogy hol gyártják őket.
- Miért vannak eltérő karakterek, betűközök?
Eltérő betűközök az úniós szériákba meg egyes régieknél is változó, a betű szélességétől függnek, például az i betű vékonyabb és így nagyobb lesz a köz a szám és a betű közt. Meg itt Romániába a betűkaraktereknek meg a számoknak nincs fix helyük csak a megye kód és a szám között szokott lenni szabvány.
- Feláras, ha valaki más betűkombinációt szeretne?
Ha egyedi betűkombinációt akarunk akkor rá kell fizetni de akkor is megye kód 2 szám 3 betű lehet nem lehet úgy mint nálatok hogy más elrendezésbe.
- Megszűnik az autó, mi lesz a rendszámával?
Ha az autó megszűnik akkor ki kell vonni a forgalomból és akkor vagy megtartod a rendszámokat vagy leadod mind 2-t vagy csak 1-et.
- Ha elveszik, házilag lehet pótolni?
Ha elveszik, igen lehet házilag pótolni, de csak ideiglenesen, kötelező másikat csináltatni.

- Láttál már olyat, hogy az autón az egyik zászlós, a másik eu-s volt?
Igen láttam olyat hogy az egyik eu-s a másik nem. Az akkor lehet hogy ha még zászlós rendszámtáblád volt és az egyiket elhagytad vagy lelopták és csináltattál egy másikat, akkor már nem adtak zászlóst hanem eu-st kaptál, és ez 2008 után történt.
- Piros betűsöknél van valami rendszer? Ránézésre a rendőr látja, ha már lejárt?
 A piros betűs-számos táblák azok az ideiglenes vagy próba táblák, a rendőr nem látja hogy le van járva csak a papírokból. Azok régen 1, ma 2 hónapig érvényesek és mindig 0-val kezdődnek.
- A lejártakat, kivontakat újra kiadják?
Igen tegyük fel, leadod a régi tábládat azt később megkaphatja más valaki, de nem ugyanazt a táblát, hanem ugyanazt a kombinációt.

2 komment

Címkék: rendszám rendszámgyűjtő rendszámgyűjtemény román rendszám


A bejegyzés trackback címe:

https://rendszamgyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr255708177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nimrod001 · http://www.rendszamok.atw.hu 2013.12.28. 13:21:13

"Tavaly abba akartam hagyni a gyűjtést, mert 54-nél megállt..." Ez egy ilyen hobbi, türelmesnek kell lenni. Azért nem kell abbahagyni a gyűjtést, mert sokáig nem akad semmi újdonság.

GaborGabesz 2013.12.28. 14:06:34

@Nimrod001: Tudom, elég nehezen gyűl de az első 50 nehezen jött össze de a második az hamarabb összegyült
süti beállítások módosítása