HTML

Rendszámgyűjtő

Egy különleges hobbiról szól ez a blog, vagyunk néhányan bolondok az országban, a világban, akik gyűjtik a régi, vagy forgalomból kivont rendszámtáblákat. Nem csak nekik, hanem bárkinek szólnak a bejegyzések, akit érdekel. Szólj hozzá bátran, vagy írj közvetlenül: info[kukac]rendszamgyujto.hu

Friss topikok

  • Kuvasz878K: @Attila Es Reni Mede: Az nem csere, bocsi. A cseréim csak az Októberi rendszámaim bejegyzésem utol... (2024.03.20. 21:03) Bemutatkozás
  • Kuvasz878K: @Attila Es Reni Mede: Nincs Facebookom, bocsi (2024.03.18. 20:20) 2023 utolsó darabjai
  • Kuvasz878K: Frissítés: HKA-380, BV-XL-83 elkelt, sárga E-sem van. (2023.11.04. 20:29) Októberi rendszámaim
  • Kuvasz878K: ...helyesbítek, lehetnek Ciprusiak is (2023.07.15. 10:29) Hmmm... Ma van karácsony!?
  • rendszamgyujto.hu: @Kuvasz878K: Szia, megvan mind, még az angol is, amit egy másik kommentben kértél (2023.06.04. 15:29) Eladó, cserélhető

Linkblog

Látogatók

2012.04.30. 21:07 rendszamgyujto.hu

Lengyelországban jártunk…

Valamikor az év elején elkezdtem kutakodni az interneten külföldi gyűjtők után, mivel a „belföldi” cserélgetések már kezdtek lecsengeni. Vannak olyan országok, ahol nincsenek gyűjtők, vannak országok, ahol viszont szervezett gyűjtőklubok és találkozók vannak, ilyen például Lengyelország. Miután sikerült néhány gyűjtővel e-mailben felvenni a kapcsolatot, az egyikük azt kérdezte, hogy miért nem megyek ki a legközelebbi találkozójukra, cseréljünk személyesen.
Ekkor elkezdődött az agyalás, számolás, hogy megéri-e, vajon sikerül-e cserélni, mit tudok kivinni, kell-e nekik magyar, kell-e nekem még lengyel, viszek nekik románt, hátha lesz érte littván stb… Ekkor elkezdtem puhatolózni, hogy ki jönne , osztanánk a költségeket, de mindenki nagyjából ugyanúgy dilemmázott, mint én. Viszont beleéltem magam, be kell vállalnom, nekem kell lenni az úttörőnek, ekkor jött a legnagyobb segítség a család. A párom, Andi bevállalta, hogy a kedvemért megteszi ezt az áldozatot, lenyomunk egy ültőbe 550km-t, és unalmas rendszámbuzi kockák közé beül.
Lassan elkezdődött a szervezkedés, a pénzgyűjtés, a cseredarabok pucolása, egyengetése, sok agyalás közbe sok-sok holtponttal, amikor úgy éreztem, hogy a világ legnagyobb hülyesége kidobni azért 50eFt-ot az ablakon, amennyiből simán egy csomó elment volna postán is. De húzott a kíváncsiság, a kalandvágy és 1-2 nappal a vége előtt ciki lett volna visszamondani.

Utolsó héten megjöttek a kívánságlisták.  Mihał, a főszervező piros aranyat, magyar sört kért, hogy vigyek neki, közben arklas egy csomó rendszámot kínált fel megvételre, amit haza tudnék hozni, azokat a pénzeket begyűjteni Tomitól és Bálinttól. Kaját venni, készíteni, pénzt váltani, útitervet készíteni, nyomtatni. Közben kiderült, hogy az egész buli 10-16-óra közt van. Ami sehogysem jó. Előző nap a munka és a gyerekek miatt nem tudunk elindulni, egy kicsit muszáj aludni, de valami jó kora hajnali keléssel még a közepébe befuthatunk úgy számoltam.

Kelés, indulás hajnal 3-kor. Itthon előző este összehasonlítottam a google térképet és az I-go által ajánlott utat, mindenféle fizető részeket elkerülő legrövidebb úton indultunk el. Ez nem a spóroláson múlik, egyszerűen nem volt számottevő egyben 40km-nél több autópálya, ezért nem lett volna értelme. Magyarországon viszonylag hamar túljutottunk köszönhetően a hajnali indulásnak, 7-kor léptük át a Szlovák határt Sátoraljaújhelynél. Majd Szlovákia 133km, Lengyelországba fél 10-körül értünk. Ott még várt ránk 150km, de már 30 fok körül járt kint a hőmérséklet, több kilométeres szakaszon útépítés, araszolás, terelés. Fél-1 re értünk oda, ami azért jó időnek számít, mert nagyjából saccoltam 1-3 óra közti érkezéssel. Elkaptam az első embert aki ott bóklászott, Ő volt Nimród Jarekja akivel cserélgetett, gyors ismerkedés a többiekkel, felcuccolás a klubszobába, mire észbekaptam nyakig benne voltak a dobozokba, utána ment a puhatolózás nézelődés, csere-bere, de egyelőre semmi komoly.

Nagyon látszott rajtuk, hogy ennél ütősebb kollekciókra vannak ráállva, főleg amikor megláttam, hogy nekik mi van. Egy kicsit elvette a kedvem. Ők is cserélgettek egymás közt, sőt vettek is egymástól, tőlem is akartak 1-2-t venni, de én úgy gondoltam, hogy többet ér nekem, ha visszafelé is viszek, mint ha eladom.

Nos akkor gondoltam legalább a németeket cseréljem el, válogattam náluk, hívtam őket cserélni szőrt- szőrért, majd annyira belelendültek, hogy mire elpakoltak a „nagyok”, a kicsik elkezdtek zsizsegni, csak egyszerű lengyel- magyar cseréket csináltunk. Igazándiból, már majdnem nem is maradt idő, valahogy ők sem az a nagyon kezdeményezők. Kirakják a portékát, én is kirakom, de nem történik semmi. Ha meg rákérdezek, akkor meg cserélünk. Az eredeti vágyam az volt, hogy szerezzek ukrán táblát, esetleg a baltikumból. Az egyik régi magyar pótkocsi tábláért kaptam egy ukrán kocka táblát, de piros és zöld ukránt csak vagyonokért akartak adni. Szintén a montenegróit is. Közben remek jó hangulat volt, ott nincs annyira üldözve a dohányzás, mint nálunk, simán cigarettáztak bárhol. Vettem egy emléktáblát amit csak erre az alkalomra készítettek. Később kiderült, hogy ez egy történelmi lengyel rendszám reprodukciója.  A találkozó fénypontja az volt, hogy összedobtak egy kis pénzt és megajándékoztak engem egy PL.PL8 pólóval és egy zöld spanyol rendszámmal.


Végül 9 lengyel 1 német és mi voltunk a találkozón. 

Lementünk az épület elé többféle csoport képre, utána jött a rendszámok felpróbálgatása egymás autóira, egymás autóival fényképezkedés, egy youngtimer FSO közelebbi megismerése.



Fényképezés után még egy kis cserebere. Majd előadtuk Mihał-nak a kívánságunkat, hogy mi most már elmennénk valahova olyan helyet keresni, ahol lehet a nemzeti ételüket enni, a golonkát. Menjünk együtt.

Pár percre volt egy kis hangulatos étterem, amelynek a teraszán a pincérnő lelombozta a kedvünket, hogy golonka az sajnos nincs. Na nem gond, lapozzunk, mi a következő? pierogi (pirog). Volt belőle 8 féle, mi 2-re rámutattunk, kértünk 2 kólát, a többiek is rendeltek. Egyszercsak megjelenik a pincérnő egy tányér, gőzölgő levessel, és mi jelezzük, hogy mi ezt nem kértük, de az asztal túlvége megnyugtatott, hogy nem tévedés ezt ők rendelték nekünk: Flaczki- pacal leves. Finom volt, gyakorlatilag, mint bármelyik raguleves nálunk, csak pacallal. De utána megjött a pirog is Andinak túrós, nekem húsos töltelékkel. Legjobban a mi derelyéinkhez hasonlít, csak nem prézlis, hanem pirított szalonnakockák vannak mellette.

 Ekkorra kezdtük megszokni, hogy sodródunk az árral, azt eszünk, amit kérnek, azt csinálunk, amit mondanak, arra megyünk, amerre mutatják, egyszerűen jól éreztük magunkat. Itt is befigyelt egy-egy korsó sör, egy-egy szál cigi, de megmaradt a buli kulturált hangulata, azt gondoltam, hogy van nekik is létezik valami pálinkájuk, vagy vodkájuk és így buliznak. De nem. Nos a vacsi után mindenki kocsiba be (az is aki sörözött) menjünk le a folyópartra. Egy darabig mentünk kocsival különféle földutakon bele a semmibe, majd félreálltunk a semmi közepén, majd gyalog folytattuk, de sehol egy folyó.

Negyed óra séta után végre megláttuk a San folyót, amiről megtudtam, hogy a Balti tengerbe ömlik, és veszélyes benne fürdeni, mert kiszámíthatatlan a mélysége.

Itt időztünk egy kicsit a nyugalomba, és visszaindultunk egy kicsit másfelé, majd megmutattak nekünk egy történelmi határjelző oszlopot, ami a hajdani Osztrák-Magyar Monarchia és az Orosz Birodalom határát jelezte.

Innen vissza Mihał házához, ahol meghívtak mindenkit egy kávéra, apró süteményre, és egymásnak aláírogattuk az emléktábláink. 


De ha már itt voltunk azért bekukucskáltam a garázsba.

Időközben sötétedett és ismét elkeztek pénzt tenni a közösbe, kitalálták, hogy ők még grilleznek egyet. Mi itt köszöntünk el, mindenért nagyon hálásak voltunk, nagyon jól éreztük magunkat, de korán volt a hajnali hármas indulás. Visszakísértek bennünket a szálláshoz ahol már javában tartott egy lakodalom. Ahhoz képest, hogy a dobszerkót a párnámban éreztem utána filmszakadás….

Másnap reggel felkeltünk, de sehol senki. Kijutottunk az épületből, de minden ajtó zárva, kinek adjuk le a kulcsot? kinek fizetünk? pár perc téblábolás után jött egy autó, hozta a konyha személyzetét, és nagyjából megértették, hogy mi mennénk, kezükbe nyomtuk a kulcsot, és a pénzt, reméljük végül jó helyen landolt. Vasárnap volt, minden faluban díszbe öltözött emberek mentek a templomok felé, de nem csak pár, hanem nagyjából mindenki, fiatalok, idősek, gyerekek, párok.

Volt olyan templom ahova nem fértek be, és az ajtóból néztek be. Hihetetlen valláskultúrájuk van, az utak mentén mindenhol szentélyek, üveges vitrinek. Hazafelé bementünk egy Real Hipermarketbe ahol volt akciós stand különféle vallási tárgyakkal. A házak, és a kertek mintaszerűek, lehet az éghajlat is olyan, de gyönyörűen parkosított udvarok, mintára vágott fák, bokrok virágoskertekbe még ilyenkor is nyílik a tulipán. Az emberek mindenhol kedvesek, és türelmesek. 12%-os emelkedőn amikor a Yaris padlógázon is lassult, a BMW-s, Audis nem nyomta dudát és a villogót, akkor ő is ötvennel ment. Rengeteg a fényképezős radardoboz, de mivel ők is vagányan nyomták feltételezem, hogy üresek lehettek, főleg, hogy néhánynak a lencséje le volt fújva festékkel.

Ami furcsa volt hogy több kilométeres szakaszok voltak egyenesek, holott a táj hullámos volt, így dombra fel, völgybe le olyan volt, mint a hullámvasút. Nem kerültek ki minden nagy fát, nem fúrtak alagutat. Viszont hihetetlen szél volt. Nem széllökések, mint itthon, hanem olyan folyamatos szél, mint ha valami óriási kompresszorból nyomták volna.


Szlovákiában megálltunk a Veľká Domaša víztározónál, amit odafelé kinéztünk, sokan napoztak, szörföztek, örültek a szép időnek. Végig 30-31 fokot mutatott a külső hőmérő. Innen tovább fogyasztottuk a kilométereket és már vártuk, hogy újra magyar földre érkezzünk a rekkenő hőségben, kezdtünk örülni amikor már jött a NEO FM és egyre több falu neve már magyarul is ki volt írva, mígnem kezdett gyanússá válni, hogy sokkal több a romatelep mint tegnap reggel, egyszer csak az út is egyre keskenyebb, de mindegy már alig 260km van az otthonunkig, tehát teljes nyugalomba mentünk tovább, mígnem az út végét egy határőr autó állta el. Egy picit megálltam, hezitáltam, hogy ez most valahogy nem stimmel, de most már odamegyek hozzájuk, ha már voltak olyan rendesek, hogy kiszálltak az autójukból és kedvesen lengették a piros tárcsájukat mifelénk. Kelet európai mutogatós nyelven elmagyaráztuk, hogy igazándiból biztos a GPS a hülye, hogy idehozott bennünket, de egyébként Magyarországra igyekeznénk. Azt mondták, hogy erre most nem mehetünk tovább, mert ez az Ukrán határ, és nagyon aranyosan felírták szlovákul és magyarul is a jó út mentén a faluk nevét, hogy visszataláljuk Sátoraljaújhelyre. Hátra arc, I-go pontosít, hátralévő út: 305km, na ez esett igazán rosszul. Ugyanis elkövettem azt a hibát, hogy vakon megbíztam benne, mert míg az odaúton egyik kezembe a google térkép a másik kezembe a navi, egyeztettem az útvonalat kritikus helyeken belenagyítottam, hazafelé meg csak benyomtam, hogy haza. Biztos feltünt volna, ha Záhonynál kellett volna belépnem az országba. Ez a lustaság bosszúja. Így szertefoszlott az az álom, hogy fél 9-re hazaérjünk, így lett belőle 10 óra. Egész úton rendőrt csak Lengyelországban láttunk, Szlovákiába a határőrökön kívül egyet sem. Magyarországon az első 30km-ben 2 traffipax is volt. Haladni viszont itt lehetett a legjobban, mert nincsenek egymásba érő faluk, jobbak az utak, meg ez azért hazai környezet.

Összességében a magyar nép és az iskolarendszer szégyene, hogy nagyon nem tudunk nyelveket. Mert az egy dolog, hogy nem tudok lengyelül, de nekik nem volt gondjuk sem az angollal, sem a némettel, sem az orosszal, Mihałnak a szerb is ment, lehet van neki arrafelé valami érdekeltsége, mert elég jól el volt látva szerb és montenegrói rendszámmal. Kristof említette, hogy szeretne magyarországra jönni, mert még sosem volt, Veszner Ádámon kívül több itteni gyűjtőt is megismerni, nagyjából öten biztos eljönnének, de nálunk erre egyelőre nem látok igényt. 2 nagyon profi gyűjtőt sikerült megismernem, egyik Kristof a másik egy német gyűjtő aki az AKS 128.sz. tagja, és mutatta a legutóbbi e-bay-es forgalmát ami ~5800€ volt. Igen durva táblákkal a katalógusában. Mint a szótár olyan vastag AKS katalógus volt nála. De láttam lengyel rendszám történettel foglakozó könyvet is.

Rudnik nad Sanem a vesszőárúk fellegvára, hihetetlen dolgokat fonnak, az ipari termelésen kívül.

 

És a végére hagytam a terítéket

Nincs közte csere!

 

53 komment

Címkék: rendszám rendszámgyűjtő rendszámgyűjtemény lengyel rendszám rendszam csere


A bejegyzés trackback címe:

https://rendszamgyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr984481307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TOMI08 2012.04.30. 23:27:50

Ezzel most szépen csorgattatod aa mézes madzagot előttem mert ebből még én is tudnék órák hosszat válogatni és venni. Amúgy gratula a szerzeményhez.

300madness 2012.05.01. 12:18:17

Csinos a fonott sellőlány.

Nimrod001 · http://www.rendszamok.atw.hu 2012.05.01. 16:16:34

Jó kis túra lehetett! Jók az új táblák! Különösen a kockák :)

300madness 2012.05.01. 20:11:39

Na akkor:

Hú, szép nagy bejegyzést írtál, faszán sikerült, meg a cserék is, ezekért én is kimennék, meg az élményért is.

És, milyen táblákat keresnek leginkább? Volt sikered a magyarokkal, románokkal? Új francia, régi francia mennyire kell nekik? Gondolom, német nekik is van szarásig, de ahogy elnézem, tudtál cserélni. Egyéb?

Mellesleg meg lehetne szervezni egy magyarországi gyűjtőtalálkozót, jó előre szólni mindenkinek, külföldi gyűjtőknek is szétkürtölni, és akkor nekünk nem kéne olyan messzire menni...

300madness 2012.05.01. 20:14:04

Ja igen, az olaszért és az új franciáért mit adtál?

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 20:39:57

@300madness: Na ez a legegyszerűbb kérdés: ezekért, az LT-ért, zöld németért magyar "E" betűset adtam. De csak mert a színesek hiányoztak a gyűjteményükből.

Nimrod001 · http://www.rendszamok.atw.hu 2012.05.01. 20:57:18

Az a pár lengyel ember volt a "kemény mag"? Mármint ők nyomják komolyabban a gyűjtést vagy vannak még kis gyűjtők is rajtuk kívül?
Az eus és a sárga táblákra lehet jobban rácuppantak volna... De érdekes, hogy annyira nem mozgatta meg őket a magyar tábla, még a régiből is csak egy érdekelte őket. Ennyire jelentéktelenek a tábláink nekik? Érdekes, pedig mindegyik ország gyűjtőének a saját táblájából van a legtöbb.
Ja és a fő kérdés! :) Mennyire értettétek meg egymás beszédét?

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 20:58:48

@300madness: Bármilyen táblát keresnek ami nincs nekik. Kristofnak nagyon kellene sárga eu-s, a laptopján a románoknál nem volt piros eu-s, azt tőlem pótolta. A német gyűjtőnek régi, fekete alapon fehér betűs X-es kocka volt a vágya. De volt olyan srác is akinek minden mindegy alapon vitt románt, magyart mert az hiányzott még neki. De igazándiból nem érdekelte őket sem a pár, sem a számsor "E"-ből, "Z"-ből. Új francia, régi francia, német télleg van neki szarásig, ami a meglepő spanyol is. Az ottani kereskedések ugyanúgy tele vannak francia, német és spanyol rendszámú kocsikkal. De a Luxemburgit sem piszkálták, vittem jobbat, rosszabbat, párosat, de vissza is hoztam.
A magyar gyűjtő találkozónak csak annyi a hibája, hogy nincs ütőképes gyűjteményünk.
Ez egyébként egy viszonylag kis találkozó volt, mert ha visszanézed a honlapjukat a második bulin 25-en voltak.
De itt a remek alkalom, a cikkből kifelejtettem, hogy a következő találkozó időpontja még nem ismert, de a helyszín: Varsó.

Nimrod001 · http://www.rendszamok.atw.hu 2012.05.01. 20:59:22

@300madness: Na ez a gyűjtő találkozó nem is rossz ötlet :) Helyszín mondjuk a Balaton és, akkor még csobbanni is lehet!

300madness 2012.05.01. 21:02:29

@rendszamgyujto.hu:
Sárga EU-s? Még a gyűjteményben sincs...

Remélem, elmagyaráztad nekik, hogy nálunk nem könnyű rendszámokat szerezni, pláne EU-s magyart.

Arra én is kíváncsi vagyok, hogy hogy beszélgettetek.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 21:11:53

@Nimrod001: Ez a kis csapat teljesen vegyes felhozatal volt. Az gondolom, hogy a németnek és Kristofnak volt a legkomolyabb gyűjteménye, sörös polós Jareknak is voltak ritka táblái, bár ő csak egy szatyorral jött, Mihał viszont balkánban, UA, RU, BY volt erős. Árakat nem figyeltem, ami volt az 10€ körül akarták adni.
Sajnos ők sokkal jobbak angolból, németből oroszból, de amire tudtam válaszolni, de nemegyszer mégegyszer elismételtettem velük a kérdést. De alapvetően elvoltunk. Amit akartunk azt elmondtunk. De nagyon aranyosak és türelmesek, sokszor szóltak hozzánk is.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 21:18:07

@300madness: Na ennyire nem bonyolódtam az angol mondatokkal, csak azt mondtam neki, hogy még nekem sincs. A laptopot nem vittem fel, mert nem volt annyi hely az asztalokon, de a mobilomon is fent volt a weblapom offlineba, tehát ha valamit meg kellett mutatnom, akkor megtudtam. Nyelvi nehézségeim csak nekem voltak. Ha Mihał ott lesz legközelebb, akkor azzal oroszul tuti elboldogulsz, legfeljebb fordít a többieknek, mint ahogy a napszemüveges csókának is fordítottak, mert nem tudott angolul sem.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 21:23:11

@Nimrod001: A helyszín jó, az ötlet is, de legalább 10 gyűjtőnek ott kellene lenni, de akkor nem csak lengyelből, hanem osztrákból, németből is kellene gyűjtőket hívni. A bár a Balcsival az a baj, hogy nem lakik ott senki. Itt volt egy helyi ember, ami ismerte a lehetőségeket, a helyeket, ha kellett hazaszaladt. Szóval minden megvolt.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 21:27:21

@TOMI08: OFFTOPIC! igen megkaptam, de érdemben nem tudok rá válaszolni. Ezerszer leírtam, falról, honlapról nem veszek le rendszámot. Tehát perpill a HX-HD csere van. A lengyel cucc, ha sűrgős, akkor küldened kellett volna a postaköltséget is, mint ahogy azt Bálint is tette.

300madness 2012.05.01. 21:37:38

@rendszamgyujto.hu:
Legyen Budapesten. Akkor helyben ismernék ,,helyeket". Enni-inni, bevásárolni, kocsmákat, magát a várost stb.

rendszamgyujto.hu:
Bálint? Lemaradtam valamiről :P

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 21:38:28

@Nimrod001: Az a helyzet, hogy két Jarek is volt. Aki a póló átadáson ott volt rövidgatyában, az nem tudott rólad (a másik átadó Mihał). A másik Jarek a sörös polóban volt, őt viszont nem kérdeztem. Pedig a söröskorsó az felvarró volt. A yaris hátuljánál a Koszalin-os táblával arklas barátunk. Ahogy odaértem egyből hozta Tomi és Bálint tábláit, nagyon korrekt volt.

300madness 2012.05.01. 21:40:21

@rendszamgyujto.hu:
Még valami, te ismered a csókákat a képen, de mi nem, legalábbis én nem. Volt itt Michał, Kristof, a német stb.

Légy szíves írd le, hogy ki-kicsoda a képeken :)

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 21:40:41

@300madness: Bálint=metallica90 remélem nem vág orrba érte :)

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 21:46:11

@300madness: Tudom ezzel adós vagyok, megpróbálom innen- onnan összegyűjteni. Mert bár kértem, hogy adjanak körbe egy papírt amire írják fel a nevüket, és e-mail címüket, de hiányos lett. Az emlék tábla egyébként sokat segíthet :)

Nimrod001 · http://www.rendszamok.atw.hu 2012.05.01. 21:46:28

@rendszamgyujto.hu: Most vagy én vagyok a vak, vagy nem tudom, de nem látok sörös pólós emberkét! :) Lehet elterjedt név lengyelben a Jarek...
Nagyon bírták látom a rendszám próbákat egymás autóján.

TOMI08 2012.05.01. 21:50:17

@rendszamgyujto.hu: Akkor mit tudnál ajánlani érte várom a válaszodat.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 21:59:51

@Nimrod001: igazad van kitakarja rendszámmal, a közös képen kék polóban van. Szinte mindegyiken volt, de ide nem tettem be a képeket, de azon gondolkodom, hogy egy ideiglenes tárhelyre felnyomom őket normális felbontásba, aztán lehet csemegézni. Mert a 2 napról ~500 kép készült és ide csak ~30 került fel.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 22:03:36

@TOMI08: Keresek valamit, de adj egy kis időt, mert nemrég estem haza, holnaptól meló, és át kell néznem mi van. Még ki sem pakoltam, amiket kivittem cserélni, azok is dobozba vannak. Egyébként mennyire hibátlan az OHV? Van gyűrődése?

Nimrod001 · http://www.rendszamok.atw.hu 2012.05.01. 22:04:12

@rendszamgyujto.hu: Ez a tárhelyes dolog jó ötlet! Majd kérjük a linket :)

TOMI08 2012.05.01. 22:12:19

@rendszamgyujto.hu: Az OHZ egy helyen lett egy kicsit meghajlítva de ezt csak épp állapotú lengyel vagy értékesre cserélem mert eddig neked mindig olyat adtam ami nekem is egy egy darab volt és több nem volt abból a sorozatból pl: FS,GZ,FRG

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.01. 23:03:12

@TOMI08: Sosem tartottam pisztolyt a fejedhez. Én csak olyat cserélek el, amit nem sajnálok és feleslegem van. Leírom, hogy engem mi érdekel, ha adod, adod, ha nem, akkor nem. A többiekkel is így csináljuk. Nem azért szoktam postázgatni ide-oda, mert szponzorálni akarom a Postát. Hibátlan lengyel nálam nincs egyensúlyban egy akár hibátlan némettel sem. Tehát köszönöm, ezt kihagyom.

TOMI08 2012.05.02. 00:13:09

@rendszamgyujto.hu: Ha esetleg van egy lengyeled cserére mit kérnél érte?

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.02. 15:27:29

@TOMI08: RU, UA, LT, LV, EST, BY-ból bármelyik számításba jöhet.

TOMI08 2012.05.02. 15:40:13

@rendszamgyujto.hu: Ha az ukrán kockára gondolsz akkor azért szívesen odaadom.

Nimrod001 · http://www.rendszamok.atw.hu 2012.05.02. 16:17:48

@TOMI08: Nem akarok beleszólni a buliba, de ezt most te sem gondolod komolyan ugye!? Német tábláért egy ukrán táblát... Ez még viccnek is erős kicsit!

TOMI08 2012.05.02. 16:52:34

@Nimrod001: Nem kéne evvel most jönni mert én sem szóltalak sohase le, hogy az L-es táblákat mindig előttem vitted el én meg adtam egy J-s unióst ráadásul hagyd meg nekem örömnek egy ujoncságot vagy kezdesz féltékeny lenni rám, hogy nekem is lenne esetleg egy kis boldogság az életembe mert vagy kétszer mondtam, hogy mozgássérültként nehezebb a világből szinte szereznem egyetlen egy táblát.

Nimrod001 · http://www.rendszamok.atw.hu 2012.05.02. 17:38:15

@TOMI08: Már megint félreérted a dolgokat! Én egyáltalán nem vagyok féltékeny rád, csak kicsit azért észrevehetnéd, hogy mi mennyit ér és, hogy mihez lehet könnyen hozzájutni és mihez nem! Itt az ukrán táblás példa! Petinek kellett érte autókázni több mint 1000km-t, hogy legyen végre neki egyetlen egy ukrán táblája, mivel a jó pár éves gyűjtögetés alatt még sajnos egyet sem sikerült szerezni! Úgyhogy ezt a táblát (magamból kiindulva) tuti, hogy nem cseréli el főként nem egy sima német táblára, ami meg szinte mindennapos! Nem értem, hogy miért kell felhándálgatni a cseréléseket, hogy ezt adtál, meg azt adtál! Hogy Petit idézzem "Sosem tartottam pisztolyt a fejedhez" egyetlen cserélésünknél sem! Ha csak egy darabod volt belőle, akkor miért cserélted el!? Inkább gyűjtögessél ütőképesebb cseréket, hogy te is harcba tudjál szállni a jó cseréléseknél, mert a német és a magyar táblákkal nem sok újdonságod lesz!

TOMI08 2012.05.02. 17:44:58

@Nimrod001:
@rendszamgyujto.hu: Itt most csak a Petire meg rám tartozik ez a dolog az tény, hogy te nem adnád az a te gondolatod (dolgod) én még adok is neki mellé egy két táblát ha nekem adja de az már a mi kettőnk dolga.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.02. 18:07:48

@TOMI08: @Nimrod001: Borzasztó nagy félreértés van. Tomi azt kérdezte, hogy "Ha esetleg van egy lengyeled cserére mit kérnél érte?" én erre azt írtam: "RU, UA, LT, LV, EST, BY-ból bármelyik számításba jöhet." Erre Tomi az ukrán kockát választotta. Részemről rendben. Egy zászlós lengyelt kicseréltem a kocka ukránra, most már sokkal jobb.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.02. 18:10:13

@TOMI08: Az OHZ Uniós németért nem adok sem cseh rendszámot, sem taxi rendszámot, sem semmilyen rendszámot, főleg azon az áron nem, hogy később meg megbánod, és megemlíted, hogy mekkora jót tettél velem.

TOMI08 2012.05.02. 18:16:52

@rendszamgyujto.hu: Akkor félretetted nekem az ukránt? Az OHZ-n meg este gondolkodtam mivel régóta kéred rajtam számon ezért adom és nem fogom ezt megbánní sőt nem is fogom a fejedhez vágni.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.02. 18:24:25

@TOMI08: Soha nem kértem rajtad számon, Te próbálod rámerőltetni, mert még nekem az nincs, de nem kapaszkodok érte. Az ukrán kocka már nincs meg, mert kérésednek megfelelően elcseréltem az egyik zászlós lengyelre.

TOMI08 2012.05.02. 18:29:55

@rendszamgyujto.hu: Én a kérésednek engedek és neked adom cserére de ígérted ha lesz több lengyel táblád ha visszajössz lengyelből akkor majd adsz nekem egyet cserébe az OHZ mellé még hajlandó lennék a lengyelért egy másikat adni a CSE S753-ért

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.02. 18:36:35

@TOMI08: Háromszor is elovastam, de most már kinyomtatom, leteszem a földre, hátha úgy elmegyek rajta, mert egy kukkot nem értek belőle. Mit mire??? Milyen kérésem volt? Azt korábban valóban megigértem, hogy cserélek veled lengyelt, ha lesz cserére, de ha a cikket figyelmesen végigolvastad volna, és nem csak a képeket nézted volna meg, akkor azt is olvastad volna, hogy "Nincs közte csere!"

Nimrod001 · http://www.rendszamok.atw.hu 2012.05.02. 18:41:18

@rendszamgyujto.hu: Engem érdekelne a kocka ukrán tábla, ha mégis lengyel kell a Tominak!

Nimrod001 · http://www.rendszamok.atw.hu 2012.05.02. 18:42:31

@TOMI08: Így van! Kettőtökre tartozik a dolog, de akkor miért nem mailbe beszélitek meg?

TOMI08 2012.05.03. 20:08:27

@300madness: Te neked van skype-od? és ha igen mi a neved?

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.03. 20:13:13

@TOMI08: Fogalomzavarba vagy. Neked és nekem kéne szkájpon beszélni, vagy e-mailbe.

TOMI08 2012.05.03. 20:22:02

@rendszamgyujto.hu: hívtalak én többször máma skype-on de nem vetted fel

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.03. 20:28:50

@TOMI08: Egyszer sem láttalak, igaz délután voltam csak két órát fent.

TOMI08 2012.05.03. 20:45:06

@rendszamgyujto.hu: most is elérhető vagy skype-on de már többször is hívtalak meg írtam de nem válaszolsz.

rendszamgyujto.hu · http://rendszamgyujto.blog.hu 2012.05.03. 20:53:46

@TOMI08: Na akkor most már értem, valaki bekapcsolta bent a gépem és azért vagyok zöld. Mert itthon nincs skype.

arklas 2012.05.03. 21:31:34

Thank you very much for coming, Péter! The next meeting is in Varsó, September 28-30.

Our names:
img265.imageshack.us/img265/355/nomina.jpg
(Jarek = Jarosław)
süti beállítások módosítása